Despre Autor

dan-halchin.jpgMă numesc Dan HALCHIN și sunt ofițer în sistemul administrației penitenciare în care activez din anul 2000. Cariera profesională a presupus exercitarea unor funcții în domeniul penitenciar, atât la nivel național cât și internațional. În prezent sunt directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, poziție pe care am mai ocupat-o pentru un mandat de 4 ani, între 2006-2010. Principala realizare este reluarea și finalizarea construcției unității de penitenciar, care a devenit etalon în sistem atât prin infrastructură dar și prin nivelul la care se prezentă principalii indicatori manageriali.

Între anii 2015-2017 am deținut funcția de director general adj. al Administrației Naționale a Penitenciarelor, perioadă în care au fost gestionate provocări cu totul deosebite, cum ar fi revolta persoanelor private de libertate din iulie 2016, rescrierea și echilibrarea statelor de organizare pentru toate cele 45 de unități din sistem sau punerea în aplicare a prevederilor Lg. 169/2017 privind recursul compensatoriu.

Experiența internațională a presupus participarea în calitate de expert pe problematica de penitenciare în Kosovo – 6 luni sub comanda U.E, în Libia – 9 luni sub comanda O.N.U precum și în Tunisia/Malta – 3 luni într-un proiect finanțat de guvernul britanic.

Studiile postuniversitare cuprind o licență în drept și un master în domeniul managementului și finanțării administrației publice. În anul 2015 am finalizat programul de studii doctorale în domeniul Științe Militare și Informații, acordarea titlului de doctor realizându-se în cadrul Universității Naționale de Apărare, Carol I din București. Cercetarea științifică s-a concentrat pe modalitățile în care structurile demilitarizate ale statului român (poliția națională, penitenciarele și poliția de frontieră) interacționează cu acțiunile forțelor terestre în cazul unui conflict militar sau criză de mare amploare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.